Kapcsolattartási ügyelet

 

A Család – és Gyermekjóléti Központ kapcsolattartási ügyeletet biztosít, mely a gyermekjóléti szolgáltatások körébe tartozó speciális szolgáltatás elvált, külön élő szülők gyermekei és nevelőszülőnél nevelkedő gyermekek részére. Célja, hogy nyugodt, semleges, biztonságos, konfliktus mentes helyet teremtsen a gyermek érdekében a kapcsolattartás lebonyolítására. A zavartalan együttlétre az intézmény saját helyiségeiben kerül sor, illetve a helyszín biztosíthatja a gyermek biztonságos átadását-átvételét a szülők között.

A kapcsolattartás elrendelését megelőzően a hatóság (bíróság, gyámhivatal) felveszi a kapcsolatot intézményünkkel, egyeztet a szakemberekkel az esetről, az intézmény szabad kapacitásáról és végül a szülők munkarendjéhez igazodóan meghozza döntését az időpontról. A kapcsolattartási ügyelet hatósági előírás nélkül, a szülők/hozzátartozók megállapodása alapján is igénybe vehető. A kapcsolattartás részletei a kapcsolattartási ügyelet keret-megállapodásban kerülnek rögzítésre.

A kapcsolattartást az alábbi időpontokban biztosítjuk:

  • pénteken 14:00-18:00 óra között
  • szombaton 9:00-13:00 óra között

A kapcsolattartási ügyelet során a felek kötelesek betartani a kapcsolattartási ügyelet házirendjét, melyet a hatóság és a Család- és Gyermekjóléti Központ kapcsolattartási ügyelet koordinátora ismertet a gyermek szüleivel, vagy hozzátartozójával az első kapcsolattartást megelőzően, az úgynevezett „nulladik” találkozáskor. A felügyeletet az intézmény családsegítői látják el a hatóság rendelkezései alapján és minden alkalommal dokumentálják az eseményeket.

A házirend megszegése a kapcsolattartási ügyelet szolgáltatás felfüggesztését vonja maga után. Gyermeket és szakembert veszélyeztető magatartás tanúsításánál az intézmény jelzéssel él az illetékes hatóság felé.

További tájékoztatás telefonon: +36/1-225-7956; e-mailen: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A kapcsolattartási ügyelet koordinátori feladatait Zsigmond Matild (+36/20-290-2041) és Kassay Hajnal (+36/20-233-5078) végzi.