Kedves Érdeklődő Fiatal!
 
Ezzel a rövid összefoglaló kiadvánnyal egy hatékony alternatív vitarendezési módot, a mediációt mutatjuk be. Bizonyára te is tapasztaltad már a környezetedben, akár otthon vagy az iskolában, hogy konfliktusok voltak, vannak és lesznek is. Ez így van jól, mert nem vagyunk egyformák.
 
Habár legtöbbször békés úton megoldódnak a nehéz helyzetek, tanulunk és fejlődünk a megtapasztalt szituációk által, hogyan kommunikáljunk másokkal és hogyan reagáljunk egy-egy feszült helyzetben nyugodtan. A kivétel erősíti a szabályt, amikor ezek a konfliktusok nem oldódnak meg békésen, higgadt kommunikációval, akkor nézeteltérések következhetnek be. Ilyen helyzet lehet, ha válnak a szüleid, nehéz a kapcsolattartás a különélő szülőddel vagy nem jössz ki jól azzal a szülőddel, testvéreddel, akivel együtt élsz.
 
Megoldásképpen ebben a kiadványban kínálunk segítséget a konfliktusrendezés kapcsán, hogy mi is történik a szülők válásánál vagy azt követően. Emellett arról is találsz információt, hol és kitől kérhetsz segítséget.